Over Inge

Oprichter AUTINTEGER

DSCN8501 (2)

Inge Lemke is master in de biologie en ervaringsdeskundige. Zij volgde naast een banaba-opleiding in autismespectrumstoornissen eveneens opleidingen in intercultureel management, ontwikkelingssamenwerking en narratieve hulpverlening. Ze was lerares aan middelbare scholen en in het buitengewoon onderwijs.

Via publicaties en lezingen wenst zij met haar project AUTINTEGER sociale inclusie prioritair op de agenda te plaatsen. Gericht op paradigmaverschuivingen in het autisme-onderzoek tracht zij ervaringen en wijsheden van mensen met autisme en anekdotisch beschreven fenomenen rond autisme te verenigen met wetenschappelijke, levensbeschouwelijke en antropologische studies. Vanuit deze interdisciplinaire en holistische perspectieven werkt zij aan nieuwe vormen van benaderingen van autisme.

Inge legt de focus op het zeer fundamentele niveau, het mens-zijn. Op de integriteit van de persoon. Met een taal vanuit de ervaring die afgetoetst werd aan andere ervaringsdeskundigen en wetenschappers verbonden met gerenommeerde en kleinere internationale onderzoekscentra.